Du får inntil 5.000 kroner i støtte når du skaffer deg en smart varmtvannsbereder.

Vurderer du ny varmtvannstank? Trondheim EL bistår deg med ny varmtvannstank montert av fagfolk, slik at du får 5000,- i støtte fra Enova. Vi bistår deg med montering av enten Høiax Connected eller Oso Charge.

Ønsker du å kontakte Trondheim EL vedrørende montering av smart varmtvannstank? Ring gjerne 400 00 385 (kundeservice hverdager 07-15), send e-post til post@trondheimel.no eller benytt vårt kontaktskjemaet nederst i artikkelen.

 

Hvis du skal kjøpe ny varmtvannsbereder, så anbefaler Enova en smart bereder.

Smarte varmtvannsberedere kan styres av egen innebygd automatikk, eller av et smart styringssystem som også kontrollerer annen strømbruk i boligen. Den vil bidra til lavere strømutgifter. En smart varmtvannstank reduserer ikke energibruken, men passer på at oppvarmingen skjer i perioder på døgnet med lavest strømpris.

  • Varmtvannsberederen må bli installert i din helårsbolig eller fritidsbolig i Norge.
  • Berederen skal kunne styres av innebygd eller leverandørens nettbaserte automatikk. Strømforbruket skal styres til de tider på døgnet med lavest strømpris.
  • Berederen skal også kunne styres av ulike typer smarthus-system som en del av helhetlig strømstyring i boligen. Det betyr at berederen må kunne kommunisere via de vanligste åpne kommunikasjonsprotokollene for smarthusteknologi.
  • Berederen skal ha styring som sikrer mot vekst av legionella-bakterier.
  • Berederen skal ha fast tilkobling til strøm – beredere som er koblet til med støpsel i stikkontakt får ikke tilskudd.
  • VVS-arbeid og elektroarbeidet skal være utført av fagfolk.

Har du en varmtvannsbereder som er i orden, men ønsker smart styring av berederen? Da kan vanligvis styring monteres på berederen. Dette må gjøres av fagfolk, og utgiftene kan inngå som del av grunnlag for støtte til smart strømstyring

Det er også mulig å få støtte fra Enova til å installere smart strømstyring, da vil strømbruken bli styrt automatisk. Smart strømstyring vil lade batteriet på elbilen, varme opp varmtvannstanken og betonggulvet på badet når strømmen er billig. Samtidig passer den på at du har fulladet batteri, varmt vann og gulv når du trenger det. Les mer om dette her.

Ønsker du å kontakte Trondheim EL vedrørende strømsparende tiltak? Ring gjerne 400 00 385 (kundeservice hverdager 07-15), send e-post til post@trondheimel.no eller benytt vårt kontaktskjemaet rett nedenfor.